PODCASTIT JOITA KUUNTELEN

6/24/2018

blogiin1Olen innostunut viime aikoina kuuntelemaan podcasteja. Jos podcastit eivät ole jollekin tuttu juttu niin lyhykäisyydessään ne ovat äänimuotoisia julkaisuja, vähän kuin radio-ohjelmia. Podcastejen aiheita löytyy laidasta laitaan ja jokaiselle löytyy ihan varmasti oman kiinnostuksen kohteen podcast. Periaatteessa kuka vain voi aloittaa niiden tekemisen, joten niiden kirjo on laaja. Podcasteja voi kuunnella esimerkiksi Soundcloudista, Spotifysta, Jakso.fi:stä tai acastista.

Itse olen tykästynyt podcasteihin, koska niitä voi kuunnella missä tahansa. Kuuntelen niitä lenkillä, pyöräillessä, ruokaa laittaessa, siivotessa ja joskus autolla ajaessa.
Muiden hyviä podcasteja kuunnellessa, mulle on viime päivinä herännyt kiinnostus aloittaa oma podcast-sarja. Tää on vielä ihan idean tasolla, mutta sitä kiinnostaisi kokeilla!

Haluan jakaa teille mun suositukset:

Tää kahden toimittajan pitämä podcast on antanut mulle niin monet naurut. Viimeksi tänään nauroin ääneen pyöräillessä kun tätä kuuntelin. Ideana tässä podcastissa on hauskojen kokemusten ja kommellusten jakaminen, jotka naurattavat ihan varmasti jokaista kuuntelijaa. Jaksojen nimiä ovat mm. "Pönttö-Janne vessassa ja käsidesiä alapäähän", "kaverilla on darra" ja "kaveri törmäsi eksäänsä synnytyssalissa". Jaksojen nimistäkin voi jo päätellä, että avointa ja hauskaa settiä on luvassa. Jaksojen pituudet vaihtelevat muutamasta minuutista kymmeneen minuuttiin, joten yhden tai muutaman jakson kuunteleminen on helppoa.

Tää podcast on tutustuttanut mut mm. ihmissusien historiaan, kummitustarinoihin, vampyyreihin, Suomen kummitustaloihin ja moneen muuhun hämmentävään aiheeseen. Muistan kuinka talvella kävelin koiran kanssa iltalenkillä hämärässä metsässä kuunnellen juuri tuota kummitustalo-jaksoa. Loi kyllä hyvin tunnelmaa ja vähän reippautta meidän kävely tahtiin, kun selkäpiirtä alkoi muutamaan otteeseen karmimaan ihan kunnolla. Yksi jakso kestää noin tunnin verran, joten aiheeseen paneudutaan ihan kunnolla!

Ehkä yksi tunnetuimmista podcasteista. Jos ratkaisematon murhamysteeri hämmentävineen yksityiskohtineen kiinnostaa, suosittelen tätä. Serial on englanniksi, joten myös englannin kielen taito paranee tätä kuunnellessa!

Olen kuunnellut tätä podcastia lähinnä siksi, että tämän pitäjillä kahdella nuorella naisella on niin överi puhetyyli, että tätä on hauska kuunnella. Aiheina podcastissa ovat miehet ja usein toistuvat myös kännireissutarinat. Hauskaa kuunneltavaa, muttei kuitenkaan yllä mun lemppari podcastien listalle. Jaksot saisi olla mielestäni hiukan lyhyempiä, sillä jotkut jaksot kestävät jopa 2 tuntia. Tämä on myös englanniksi.

Pupulandian Jenni Rotosen, PR-ammatttilaisen Rina Järventakan ja radiotoimittajan Petra Soikkelin pitämä podcast. Jokaisessa jaksossa on oma aihe, josta he keskustelevat. Tämäkin on ollut hauskaa kuunneltavaa ja suosittelen lämpimästi! Jaksojen pituudet ovat noin 30 min.

PS: Itselle iso plussa helppouden takia on, että kaikki paitsi Serial ja Afterwork löytyvät myös Spotifysta (korjatkaa jos olen väärässä. Itse en ainakaan löytänyt).

Oletteko te löytäneet jotain hyviä podcasteja?
blogiin2

blogiin4

No comments :

Post a comment

Blog archive