BACK TO SCOTLAND 2016

6/24/2018

skot27
Kuten pari postausta taakse päin mainitsin, katsottiin poikaystävän kanssa kaikki Harry Potter-elokuvat läpi. Elokuvien innoittamana aloin myös kuuntelemaan HP:n ensimmäisen osan äänikirjaa. Lukijan matala ääni on niin rauhoittava ja se käy hyvin HP:n tunnelmaan, että oon ihan koukussa. Harry Potterista innostuin katsomaan vanhoja reissukuvia Skotlannista, jossa kävin aikalailla tasan kaksi vuotta sitten. Mun hyvä ystävä Mika muutti Glasgowiin opiskelemaan, joten lähdin käymään hänen luona. Lennot taisi olla jotain 200€ meno-paluu, joten reissu oli halpa! Käytiin myös päiväreissulla Edinburghissa moikkaamassa Hannaa , joka silloin vielä opiskeli siellä. Olisin mielelläni tehnyt kunnon selostuksen reissusta, mutta oon jättänyt kuvaamatta kaikki parhaat kahvilat ja ravintolat, enkä muista niiden nimiä enää. Mun kuvat keskittyy pelkästään rakennuksiin ja ihmisiin. Skotlantiin pitää päästä vielä uudestaan ja haaveena olisi tehdä autoretki pohjoisessa. Myöskin höyryjunan kyytiin pitäisi päästä. Ehkä nämä toteutuvat vielä tässä parin vuoden sisällä, toivottavasti <3. 
Tässä kuitenkin muutamia havaintoja Skotlannista.
- Skotlanti on ihan älyttömän kaunis paikka. Olin siellä keväällä kirsikkapuiden kukinnan aikaa.
-Sääennusteisiin ei voi luottaa. Vaikka ennuste lupaisi koko päiväksi +20 astetta ja aurinkoa, voi sää olla jotain ihan muuta. Varsinkin sadekuurot ovat yleisiä ja odottamattomia.
-Englannissa ja Skotlannissa on eri valuutta. Tää tuli mulle yllätyksenä, sillä otin Lontooseen mun Skotlannin puolella ylijääneet punnat. Ne ei kuitenkaan käyneet siellä. Kummassakin on kuitenkin Englannin punta valuuttana, mutta se ei kuitenkaan ole yhteinen. Hämmentävää...
-Jos haluaa päästä Harry Potter tunnelmiin, kannattaa suunnata kohti Edinburghin vanhaa kaupunkia. Siellä on mm. kahvila, jossa J.K. Rowling vietti aikaa kirjoittaen Harry Pottereita. Toinen HP fani mesta on Glasgown yliopisto, siellä jos jossain tulee HP vibat.
-Myöskin itse Edinburghin linna on hieno!
-Säkkipillinsoittajia oli Edinburghin vanhassa kaupugissa monessa paikassa. Se toi kunnon skotti-fiiliksen!
-Junalla liikkuminen paikasta toiseen on helppoa. Suosittelenkin ottamaan päiväreissuja lähellä oleviin kaupunkeihin.
-Museot ja taidegalleria tarjonta on ihan uskomaton. Vietin kaksi päivää (kyllä :D) Kelvingrone Art Gallery and Museumissa. Katsomista oli niin paljon, että piti palata sinne vielä uudestaan.
-Kaikkiin museoihin ja taidegallerioihin on ilmainen sisäänpääsy. Tästä kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja nauttia taiteesta niin paljon kun kerkeää!
-Kuten jo aikaisemmin sanoin, Skotlantiin pitää päästä vielä uudestaan. Siellä on paljon kokemuksen arvoisia juttuja, joten viikko siellä on aivan liian lyhyt aika.

* * *
Photos from Scotland where I was visiting in springtime 2016
skot28
skotlanti11
skot16
skot18
skot2
skot6
skot9
skot25
skot7
skot11
skot22
skot30
skot17
skot4
skot13
skot8
skot12
sskot24
skot19

No comments :

Post a comment

Blog archive