ABANDONED PLACES

6/24/2018

blogiin24
No niin. Nyt tulee pisin postaus hetkeen!
Etsin mun kaikki kuvat hylätyistä paikoista ajalta 2014-2017. Tein vaan sellaisen havainnon, että mulla ei ole paljoa itse paikoista kuvia, vaan kuvissa olen minä. Tämä johtuu siitä, että kun löydettiin uusi hylätty paikka, käytiin tutkimassa se läpikotaisin, jonka jälkeen menin jälkikäteen sinne kuvaamaan "asukuvia" jos se tuntui hyvältä kuvauspaikalta. Tällä ensimmäisellä "tutkimus"reissulla ei yleensä ollut kameraa mukana. Osa hylättyjen paikkojen kuvista taas on hukkunut kokonaan.
En tiedä onko yleensä ihmisillä tapana etsiä ja tutkia hylättyjä paikkoja. Olen nimittäin itse tehnyt sitä jo jonkin aikaa. Tämä "harrastus" on tosin jäänyt viime vuosina vähemmälle, koska ainakin Jyväskylän lähettyviltä hylätyt paikat ovat alkaneet vähentymään, tai sitten niiden sijainnit eivät kantaudu mun korviin yhtä hyvin kuin ennen. En tiedä olisinko löytänyt näitä paikkoja ilman poikaystävän aluetuntemusta täällä Jyväskylässä. Hän on aina viennyt mut kaikista siisteimpiin paikkoihin.
Hylätyissä paikoissa on jotain todella karmivaa, mutta samalla kiehtovaa. Sellainen tietty hiljaisuus ja ajan pysähtyneisyys, joka hylätyissä paikoissa vallitsee on käsin kosketeltavaa (menepäs tää runolliseksi). Kaikissa paikoissa seinäkellot on pysähtyneet ja tavaratt vain jätetty niille sijoilleen. Olen myös ollut yhdessä hylätyssä paikassa, jossa kaikki kellot olivat pysähtyneet samaan aikaan. Se oli todella kuumottavaa...
Jotkut hylätyt paikat ovat jonkun tahon vartioinnin alla. Tällaiset paikat ovat yleensä keskeisellä sijainnilla, mutta niissä ei kuitenkaan ole mitään toimintaa. Sitten on paikkoja, jotka ovat yleensä vähän kauempana ja jossa ei ole vartiointia. Nämä paikat ovat sellaisia, että ketään ei ikään kuin kiinnosta sen paikan kohtalo.
Osa paikoista jossa olen käynyt ei ole ollut mitenkään turvallisia. Jos joku siellä harrastaa hylätyissä paikoissa käymistä, niin suosittelen oikeasti varovaisuutta siellä liikkuessa. Olen myös itse tehnyt joitain todella tyhmiä juttuja nuorempana, jotka jättäisin tekemättä (äiti ei tule tykkäämään tästä postauksesta). Ollaan mm. saatu muutamaan kertaan juosta poliiseja karkuun tai vastaavasti piileskellä heiltä. Yksi tapaus oli mielenpainuvin, kun paikalla oli poliisikoirat. Kävi tosin ilmi, että poliisit ja poliisikoirat eivät ollut tulleet paikalle meidän takia, vaan he etsivät joitain toisia henkilöitä. Muistan kuitenkin ikuisesti sen kuumotuksen määrän kun näen, että tuolta tulee poliisikoiria meitä kohti ja kuvittelin jo mun mielessä, että kohta mulla on tyyliin jalka poikki sen koiran purtua mua. hahah, onneks ei kuitenkaan... Nämä tällaiset pakoon juoksemis tarinat liittyy paikkoihin jossa on vartiointia.
Tiedän myös, että joihinkin paikkoihin ei saisi mennä, vaikka olenkin niissä ollut. Tämän takia jätän kertomatta joidenkin paikkojen sijainnit, vaikka niiden kuvat tässä postauksessa näkyvät.

Mulla on jokunen kertomisen arvoinen tarina liittyen näihin paikkoihin, jatka siis lukemista -->blogiin30
blogiin31
Kaikki jyväskyläläiset tietävät Kankaan paperitehtaan alueen. Sillon kun se jäi kokonaan pois käytöstä, se oli erittäin kuumottava "seikkailupaikka". Kerron tässä nyt kaksi mieleenpainuvinta keissiä.
1. Oltiin kahdestaan mun kaverin kanssa täällä tehtaassa yhtenä kesäyönä. Kunnon kuumotus jo valmiiksi päällä, kun hortoillaan rakennuksessa ja jotenkin saadaan eksytettyä itsemme sinne. Sitten kuulemme, että jossakin rakennuksen sisällä joku soittaa nokkahuilua. NOKKAHUILUA. Siis kuvitelkaa tätä kuumotuksen määrää. Yöllä hylätyssä tehtaassa, jossa soi jostain syystä nokkahuilu. Oltiin aika 99% varmoja, että jossakin meidän lähellä oli käynnissä jokin saatananpalvojien rituaali tai jotakin. Onnneksi löysimme tien ulos aika nopeasti tämän jälkeen.
2. Oltiin porukalla käymässä täällä kyseissä paikassa, tällöinkin kesäyönä. Kun poistuttiin paikasta, jouduttiin menemään katon kautta. Meidän matkaa hankaloitti lokit, joilla oli ilmeisesti pesä jossakin lähettyvillä. Lokkeja oli todella monta ja ne syöksyilivät meidän päälle. Siinä tuli pieni kiirus päästä pois. Juoksimme aivan täyttä katolta pois vieville tikkaille. Kun olin päässyt puoliväliin matkaa, yht'äkkiä viereisellä olevalla parkkipaikalla olevan mustan auton pitkät valot syttyivät ihan täysiä meitä päin. Muistan kuinka menimme paniikkiin ja heittäydyttiin maahan "piiloon". Olimme aivan varmoja, että edessä olisi juoksureissu karkuun. Autossa olevat ihmiset kuitenkin osoittautuivat kahdeksi nuoreksi pojaksi, jotka olivat tulleet yöajelulle :D. Huhh..
mikonkuva
mikonkuva2
Kaksi ylempää kuvaa - Mikko Könönenblogiin6
blogiin25
blogiin3
blogiin2
Hylätty koulu. Käytiin tuolla kesällä 2013. Muistan kuinka ajettiin tuonne skoottereilla, haha. Tämä oli tosi creepy paikka. Alimmasta kerroksesta löytyi yksi huone, jossa oli harrastettu jonkin näköistä saatanan palvontaa. Lattialla oli nukke, seinässä punaisella (toivottavasti ei ollut verta) kirjoitettuja tekstejä ja kuvioita. Nuken vieressä lattialla oli rituaalin omaisia kuvioita ja jonkin eläimen suolenpätkiä. Lähdettiin aika nopeasti tämän nähtyä tuolta pois.
Jokunen aika sen jälkeen kun oltiin vierailtu kyseisessä koulussa. Saimme tietää, että koulu purettiin kokonaan todella nopeasti, sillä sisältä oli löytynyt jotakin myrkyllisiä kaasuja...
blogiin27
blogiin29
blogiin28 copy
Pönttövuori.
Edelleenkin paikka pystyssä. Nykyään tosin tunnelin molemmat päät ovat suljettu, eikä sinne enää pääse sisälle. Tunneli on siis vanha rautatietunneli, josta on poistettu kiskot. Mulla ei ole valitettavasti enempää kuvia tallessa tuolta. Tehtiin joskus skootteri/mopo aikoina isolla porukalla tuonne retki, ja käveltiin tunneli päästä päähän. Tunneli on siis pituudeltaan 1,2km ja koko matkan ajan tunnelin toisesta päästä kajahtaa valoa.

Tunneli on super aavemainen, sillä vaikka tuolla olenkin käynyt kesällä, tunnelin sisällä lämpötila laskee lähelle nollaa. Muistan myöskin, kuinka tunnelin keskellä oli vettä, joka oli jäässä (puhutaan nyt siis kesästä). Sisällä tunnelissa ei tosiaan näe omaa kättä pidemmälle, eikä kännykän taskulamppu siellä paljoa auta. Pelottavan tästä tunnelista tekee myös sen, että keskellä tunnelia molemmilla reunoilla on syvennyksiä. Sillon kun me tuonne reissun teimme siellä oli silpottuja nukkeja ja paljon poltettuja kynttilöitä.
Niihin aikoihin myös kun tunneli oli vielä avoinna, joillain nuorilla oli tapana ajaa mopolla tunnelia edestakaisin. Joku myös kertoi, että joku oli kuollut tuonne, kun he olivat ajamassa mopolla sisällä kun katosta oli tippunut kiviä heidän päälle. Toisella puolella tunnelin suuaukolla on myös hirttosilmukka, johon joku mies oli joskus itsensä hirttänyt. Liekö tarina totta vai ei, en osaa sanoa. Joka tapauksessa, Pönttövuoren tunneli on pelottavin paikka jossa olen koskaan vieraillut.

Te jotka asutte Jyväskylässä tiedätte Kanavuoren alueen. Eikö se olekin jotenkin todella pelottava...? Siellä tapahtuu kaikkia kummia juttuja aika ajoin. Tämä tunneli on tosiaan myös sielläpäin.
blogiin19
eioma
Yllä oleva kuva ei ole itse ottama. Kuva- Tiia Monto.blogiin1-blogiin18
blogiin20
Jyväskylän keskustasta noin 20km päässä on kokonaan hylätty mökkialue. Mökkejä on hylättynä about 20 kpl. Mökit ovat melkeinpä täysin identtisiä ja todella lähellä toisiaan. Voin nähdä kuinka loistavassa kunnossa se alue on aikoinaan ollut. Ihmiset olivat lähteneet sieltä todella kiireellä, sillä melkeinpä kaikissa mökeissä oli vielä kaikki tavarat tallella, tosin todella rähjäisessä kunnossa. Muistan kun käytiin täällä kyseisessä paikassa tuuli ihan törkynä. R hukkasi vieläpä lapasensa sinne, jota ei löytynyt vaikka kuinka etsimme. (Alla oleva kuva ei ole sieltä)
blogiin13
Harmi, että tämä koulu kerkesi hylättynä vain muutaman vuoden, kun se purettiin. Olisin halunnut mennä kuvaamaan tuohon tyhjään uima-altaaseen, mutta en kerennyt. Pianoa tosin kerkesin soittaa siellä, vaikka se olikin pahasti epävireessä.
blogiin12
Tää on tällainen pieni bonus-kohde. Käytiin vuonna 2012 lomailemassa Italiassa. Tehtiin yhtenä päivänä retki San Pellegrinoon. Keskellä San Pellegrinon kylää on ihan jäätävän kokoinen Grand Hotel, joka on kunnostaan päätellyt hylättynä jo jonkin aikaa. Muistan kuinka istuttiin joen toisella puolella juuri tuota hotellia vastapäätä ja ihmeteltiin, että miten tällaisessa paikassa voi olla noin valtava kohde hylättynä. Ympäri kylää oli myös myynti-ilmoituksia hotellista, ja hintaa tälle oli jotakin pari sataa tuhatta :DD... Kyseisen hotellin sisälle järjestettiin opastettuja kierroksia, johon ei valitettavasti päästy (niitä järjestettiin todella harvoin). Jos oltaisiin oltu San Pellegrinossa pidempään, olisin kyllä käynyt hotellin sisällä tekemässä ihan oman pienen kierroksen, vaikka ilman opastusta. Tein tuolloin itselleni lupauksen, että mä vielä joku päivä palaan San Pellegrinoon ja käyn tsekkaamassa, että missä kunnossa tämä hotelli on.
blogiin16
blogiin15
Tässä hylätyssä talossa oli yläkerta sen verran huonossa kunnossa, että oli vaarana romahtaa alas...
tämä1
blogiin13 copy-blogiin7
blogiin11

No comments :

Post a comment

Blog archive