BRANDS THAT DO TEST ON ANIMALS AND CRUELTY-FREE BRANDS // 2017 UPDATE

2/02/2017


Tein about vuosi sitten postauksen jossa kerroin meikeistä, joita ei ole testattu eläimillä. Kyseistä postausta luetaan vieläkin viikottain, joten ajattelin tehdä pienen päivityksen. Aikaisempaan postaukseen pääset TÄSTÄ. Kuten jo aikaisemmassa postauksessa kerroin, eläinkokeet tänä päivänä on mun mielestä älyttömintä ja turhinta koskaan. Helpoin tapa vaikuttaa tähän kuvottavaan toimeen on olla ostamatta brändejä jotka eläinkokeita harrastavat. Haluan omalta osaltani vaikuttaa tähän asiaan paitsi olla ostamatta kyseisiä brändejä, myös puhua tästä asiasta ja saada asiaa ihmisten tietoisuuteen.

Aloitetaan ihan ensiksi tsekkaamalla mun päivittäisessä käytössä olevat meikit. Kuten vuosikin sitten, mun ripsari ei kuulu vieläkään cruelty-free listalle. Sain Estée Lauderin ripsivärin joululahjaksi, ja se osoittautui erittäin päteväksi yksilöksi. Yleensä jos saan jonkin tuotteen joka ei täytä mun cruelty-free ehtoa, annan sen kaverille. Mun mielestä tuotteen roskiin heittäminen on typerin ratkaisu koskaan. Jos ripsaria ei oteta lukuun, mun meikkipussin sisältö näyttää aika mallikkaalta.
 Nyx herättää kuitenkin ristiriitaisia fiiliksiä. Nyx ei ite testaa meikkejään eläimillä, mutta brändin omistaja Loreal Paris kuitenkin testaa. Voi siis miettiä että haluaako tukea Lorealia ostaessaan Nyxiä (sama juttu The Body Shopin kanssa). Tämän takia Nyxiltä jäi sydän pois. Nyxin meikit on mun mielestä hinta-laatu suhteeltaan 5/5, ja matte lipstick on mun aivan lempi tuote koskaan. Oon kuitenkin alkanut miettiä että pitäiskö alkaa etsiä uusia lemppareita joltain muulta brändiltä. Vaikken ole Kylie Jennerin suurimpia faneja(en sitten yhtään :D) on Kylien Lip Kitit kiinnostanut jo jonkin aikaa. Li Kitit on sitä paitsi vegaanisia <3. Postikulut Suomeen kirpasee kuitenkin sen verran paljon, ettei tilaus ole vielä lähtenyt.
cruelty_free_postaus_2 Kuten huomaatte, kummassakaan alla olevalla listalla ei ole Lumenea. En löytänyt netistä mistään täysin luotettavaa tietoa että miten on heidän meikkejen laita. Laitoin myös Lumenelle sähköpostia kysyen että miten he testaavat meikkinsä ja raaka-aineensa, mutta vastausta ei ole kuulunut (jos vastaus tulee, päivitän sen tähän). Lumenea ei löydy Animalian listalta, mutta se ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita että brändi testaisi meikkejä eläimillä.
EDIT/ Lumene vastasi s-postiini: Lumene ei tee eikä teetä eläinkokeita raaka-aineille tai tuotteille. Tuotteidemme turvallisuus varmistetaan in vivo ja in vitro -testeillä. In vivo -testauksilla viittaamme tuotteille tehtäviin viime vaiheiden tuotetesteihin, joissa on mukana vapaaehtoisia koehenkilöitä. 

 Mun mielestä brändejen jotka eivät testaa meikkejään eläimillä olisi hyvä mainita asiasta tuotteiden etiketissään. Näin meidän kuluttajien olisi helpompi ostohetkellä tietää että kuuluuko tuote eläinkokeettomien joukkoon vai ei.
 Lisää cruelty-free brändejä löytyy mm. täältä!kokeilu2uusikokoeilu1cruelty_free_postaus1
Monia nyt IN-olevia cruelty-free meikkibrändejä ei valitettavasti saa meidän täältä suomen perus kaupoista, joten on turvauduttava netin maailmaan. Pari mun mielestä hyvää nettikauppaa joilla on hyvä meikkivalikoima on Pastel Beauty, Beauty Pop Up ja Biodelly.

Jokainen kuluttaja voi vaikuttaa eläinkokeisiin niinkin helpolla toimenpiteellä kuin olla ostamatta kyseistä brändiä joka eläinkokeita harrastaa. Tue siis seuraavan kerran meikkibrändiä joka ei testaa meikkejään eläinkokein! 


Lähteet:
http://www.nyxcosmetics.com/faqs.html
http://www.crueltyfreekitty.com/list-of-cruelty-free-brands/
http://www.crueltyfreekitty.com/companies-that-test-on-animals/
https://www.kyliecosmetics.com/pages/about
http://animalia.fi/kosmetiikkalista/
http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx

14 comments :

 1. Toki eläinkokeet ovat erittäin turhia näin nykypäivänä ajatellen ja jokainen pystyy ostopäätöksellään vaikuttamaan mm kotimaisten jälleenmyyjien valikoimiin, mutta niin kauan kun eläimillä testaava brändi myy tuotteitaan esim Kiinaan, on sen valitettavasti pakko testata tuotteet eläimillä Kiinan lainsäädännön vuoksi. Markkinat Kiinassa on tietenkin ihan valtavat, joten tiedä sitten että tuleeko eurooppalaisen ostopäätöksillä olemaan suurtakaan vaikutusta eläinkokeisiin :( money talks. Itselle tietenkin tulee parempi mieli kun tietää että itse ostamat meikit on cruelty free, ja se on jo mielestäni tarpeeksi hyvä syy ostaa niitä! Oma ehdoton suosikki on yhdysvaltalainen Colourpop, kannattaa tutustua jollei ole jo tuttu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minun mielestäni jos brändi myy tuotteitaan Kiinan markkinoilla, hyväksyy hän omalta osaltaan eläinkokeet. Tämän takia merkit jotka eivät EU:n sisällä testaisikaan eläinkokeita käyttäen, tekee sen kiinan puolella.
   Tää on kyllä harmi juttu :/. Itse mietin sitä sen kannalta etten halua olla osallisena eläinkokeisiin millään tavalla, vaikkei yksittäisen ihmisen ostopäätös täällä Euroopan sisällä nyt niin paljon maapallon mittakaavassa vaikuttaisikaan.

   Colourpop on tuttu, mutta vielä en ole saanut tilattua heidän meikkejään!

   Delete
 2. ootko miettiny colourpopin huulituotteita? ne on edullisia, tosi hyviä ja cruelty free! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon miettinyt! Ne näyttää niin ihanilta, ja on vieläpä halpoja!! Mutta postit Suomeen on ihan järkyttävän kalliit... En ole löytänyt nettikauppaa, joka myisi tuotteita Euroopan sisällä.

   Delete
  2. kannattaa seurata niitä instassa, heillä on kerran ollu tähän mennessä ilmanen toimitus nii jos tulee uusiks kannattaa sillon ehdottomasti laittaa tilaus menemään!

   Delete
  3. Hei kiitti vinkistä, pitääpä alkaa seuraamaan!

   Delete
  4. just nyt on ilmanen toimitus yli 15$ tilaukseen vinkvink ;-)

   Delete
  5. :( toi on vaan Usa:n sisäisiin tilauksiin

   Delete
 3. Tosi kiva että kiinnität huomiota tällaseen asiaan! :) Suosittelen testailemaan kans ihmeessä luonnonkosmetiikkaa - sen lisäksi että ne ei oo testattu eläimillä, niin niistä ei myöskään päädy ihmiseen ja ympäristöön haitallisia kemikaaleja. Oon varmaan vinkannut tästä siihen edelliseenkin postaukseen, mut ei voi liikaa korostaa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta! Luonnonkosmetiikka vois kyllä olla seuraava asia mihin alkais kiinnittää huomiota meikkien kanssa. Mulla on kasvorasvat ym. luonnonkosmetiikkaa, mutta jostain syystä meikit ei ole vielä sille tasolle päätyneet :o

   Delete
 4. Tosi sielua lämmittävä tieto, että Lumene ei mitä ilmeisimmin käytä eläinkokeita! Se on nimittäin yks mun lempi merkeistä mitä tulee kosmetiikkaan! Painin itse Sokkarilla perjantaina puoli tuntia myyjien kanssa siitä että käyttääkö IsaDora eläinkokeita ennen kuin suostuin ostamaan kyseisen tuotteen. Tosi tyhmää että yritykset ei ilmoita selvästi eläinkokeettomuudesta! Mutta todella hyödyllinen tää postaus kiitos! :-) Cruelty free etenee aina päätös kerrallaan ja jokaisella ihmisen päätöksellä on vaikutusta <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on ja pitäähän suomalaista tukea <3.
   Sait siis vastauksen että IsaDora ei testaa eläinkokeilla? Olen samaa mieltä että tuotteissa pitäisi selvästi mainita että miten tuote on testattu! Aivan mahdotonta olisi saada tietoa ellei olisi nettiä käytössä.

   <3

   Delete
 5. Hei, LUONNONKOSMETIIKASTA ensinnäkin tahtoisin mainita sen, että se on mutkikas viidakko sekin! Luonnonkosmetiikkaa paljon tutkineena voin kertoa, että luonnonmukaisuus ei tarkoita aina eläinkokeettomuutta. Käytössä on luonnollisia raaka-aineita, mutta testaamiseen saatetaan käyttää eläimiä ja myyntiä voi olla Kiinaan. Kannattaa tutkia eri luonnonkosmetiikka sertifiointeja, niissä eri sertifikaateissa on eroja eläinkoepoliittisesti. Tahtoisin myös lisätä tuohon NYX-postaukseen, että toisaalta emoyhtiölle voi myös lähettää viestin ostamalla vain heidän eläinkokeettomilta tytäryhtiöiltään. Esim, McDonalds myy myös lihaa mutta olen ostanut uutta vegaanihampparia ja moni muukin on, jotta ehkä jonain päivänä lihan osuus tuotannossa vähenisi ja kasvisten osuus kasvaisi. Peace out!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei!
   Näin on. Itsekin kiinnittänyt siihen viime aikoina huomiota. Ennen jostain syystä ajattelin, että jos on kerran luonnonkosmetiikkaa niin tuote on cruelty-free. Olin väärässä, sillä näin ei tosiaan ole.
   Totta! samaa mieltä kanssasi =)

   Delete

Blog archive