STREETS OF SPAIN

5/03/2015

blogi23232
Mun viimesin kommentti blogiin oli anonyymiltä: Lopeta oikeesti toi englanniks kirjottaminen kun ei siitä tuu yhtään mitään. Kauhea myötähäpeä ainoastaan. 
 Oon anonyymin kanssa oikeastaan aika samoilla linjoilla mun englannin suhteen. Mulla on aina ollut suurena mietintä aiheena englanniks tekstejen kääntäminen, koska se ei vaan onnistu. Oon oikeesti täys paska englannissa ja kirjoituksetkin meni nipin napin läpi. Oon kirjoittanut englanniks blogiin sillä asenteella että "kyllä mää kehityn tässä kun vaan kirjotan ja käytän sitä", mut oikeesti en mä kehity. Oon nyt kirjottanut blogia 2vuotta(?) englanniks ja voin ihan oikeesti sanoa että ei olla paljoa lähtöpisteestä kehitytty. Syy miks ees kirjotan blogia myös englanniks on se että mun niin suuri osa lukijoista on muualta kuin suomesta, joten ois kiva että hekin ymmärtäisivät mun höpinöitä. Mut ihan oikeesti en tiiä mitä teen tän englanti-ongelman suhteen. Ideoita?
blo9887765 blogi1blogi5SHIRT LINDEX, SKIRT H&M, HAT ZARA (MEN), SHOES ADIDAS FROM JUNKYARD HERE, SUNGLASSES RAYBANblogi8RRblogi4 blogi7 blogi2 blogi88

15 comments :

 1. Mun mielestä ehkä paras tapa oppia enkkua on kuunnella ja laulaa lempibiisejä, samalla oppii fraaseja ja prepositioiden oikeeta käyttöö. Leffojen kattominen enkunkielisillä teksteillä voi myös helpottaa jos on ongelmia just sanojen oikeinkirjotuksessa :) Kantsii myös selvittää oma oppimistyyli, jos vaikka onkin tosi vahvasti kineettinen oppija niin on tosi hankala vaan kuuntelemalla opetella mitään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuota biisejen lauleskelua oon harrastanutkin, mutta mulla on ongelmana se että en ymmärrä täysin biisin sanoja, joten saatan kuulla ja sisäistää jotkut sanat aivan väärin :D.
   Kiitän vinkeistä! :))

   Delete
 2. pakko sanoo, että vaikka kuinka ois totta niin ärsyttävää, että kaikki pitää sanoa noin töykeesti! ei sun englanti varmasti mitään täydellistä ole, mutta eiköhän siitä nyt sen verran ymmärrä, että ulkomaalaiset tajuavat mistä on kyse :/ ellei sitten itteäis häiritse ettei oo täydellistä englantii? mä voin ruveta sun kääntäjäks haha :D mut mä kyllä uskon että jos jaksat kirjotella, niin kyllä se siitä pikkuhiljaa paranee. kai? entä jos alkaisit vähän treenaamaan enkkua, tai vaikka lukemaan englanniksi kirjoja tms?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jooo rupee mun kääntäjäks !!!! :D
   Juu kirjoja oon kans miettinyt alkavani lukea mutta jotenkin se on alussa niin vaikea saada otetta teksiin kun ei ymmärrä puolikaaan mistä on kyse…. Mutta ehkä tää tästä! En lopeta englanniksi blogiin kirjoittamista, vaikka vaikeaa se on :D

   Delete
 3. Hei musta on ainakin vain ja ainoastaan hyvä, että kirjotata myös englanniksi! Myös rohkeeta ;) kehitystäkin on varmana sun englannissa tapahtunu, sitä vaan voi olla itse vaikea hahmottaa! Mun mielestä suomalaiset miettii aivan liikaa sitä, että meneekö oikein. Kuhan toisessa päässä ymmärrettään asian ydin, ni sehän se tärkein juttu on! Eiks vaan? :-D jatka ehottomasti kirjoitusta myös enkuks. Se anonyymi on vaan kateellinen niistä sun ulkomaalaisista lukijoista, haha!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta! Tosin äsken selailin vanhoja postauksia kun aloitin englanniksi kirjoittamista ja kyllä ehkä jonkin näköistä kehistystä on tapahtunut. Vaikea sitä on ite huomata.
   Ja oon sun kaa samaa mieltä että suomalaiset miettii aivan liikaa kielioppia, ottaen huomioon että suomalaisilla on keskimääräistä kuitenkin parempi enkku kuin muilla ei-natiivi-englannin-puhujilla.
   :) kiitos kommentista!

   Delete
 4. Kyllä mä ainakin nuo sun englannit ymmärrän. Ja sehän siinä on pointti että tulee viesti perille, ei se että kirjoitusasu ja kielioppi on täydellistä, ainakin mun mielestä. Noita kommentoijia vaan on ja niitä tulee aina olemaan. Vaikka kirjoittaisit täydellistä englantia niin joku ihan varmasti ottais asiakseen syynätä tekstin läpi ihan vaan siks että virheen löytäisi. Kirjoita vaan englanniks niin paljon kun sielu sietää, etenkin jos lukijoita on muualta kuin suomesta.

  Omasta kokemuksesta tiedän että nuo englanninkieliset tekstit on tosi tärkeitä. Mulle aikoinaan iski myös epätoivo tällaisen ääliön anonyymin kommentista. Hetken pohdin että viitsinkö enää englanniksi kirjoittaa, mutta kun lukijoilta tuli palautetta niin tajusin että suksikoon anonyymit v***uun mielipiteineen, minähän kirjoitan omaan blogiini vaikka kiinaksi, ja jos tämä tietty henkilö ei sitä kestä niin voivoi.

  Eli pointti, mä ymmärsin ihan hyvin, luultavasti myös muut ymmärtävät. Ei se niin viimoisen päälle ole onko aikamuoto just kohdillaan tai puuttuuko etuliite. Kyllä kieltä osaava tajuaa lauseen yhteydessä mitä tarkoitat. Anonyymin ajatusmaailmalla ei kukaan uskaltaisi avata suutaan ja puhua mitään muuta kuin äidinkiletään, ja eihän siitä tulis mitään. Eli jatka vaan kirjoittamista. Ja ennenkaikkea, lue itse paljon englanniksi, se jeesaa oppimaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oot oikeessa! Ehkä se on myös sitäkin että mietin kauheesti että onkohan tää oikein , kun oon niin epävarma englannin kirjoittaja. Mut viestin perille tulo on se pääasia!!

   Kiitos kommentista :)))))))

   Delete
 5. mun mielestä sun kannattaa jatkaa englanniks kirjottamista jos vaan ite jaksat. uskon että siitä on monelle iloa, ja niiden joille se "tuo myötähäpeää" ei tarvi enkunkielisiä osia lukea:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, ei tarvii lukea kuin suomeks jos se on niin kauheeta kuraa :))

   Delete
 6. Onko sulla ketään tuttua, joka olis hyvä englannissa? Jos on, niin tämä henkilö vois vaikka käydä sun tekstejä läpi ja kertoa missä menee aina vikaan. Ja vaikka joskus lukea jonkun sun tekstin ennen julkaisua :) En ole itsekään hyvä englannissa, mutta kyllä mä ainakin sun höpinät oon ymmärtänyt! :)

  ReplyDelete
 7. Kirjota ihmeessä jatkossakin englanniksi! Ulkomaiset kyllä ymmärtää asian vaikka kirjoitusvirheitä oliskin. Ja jos kirjottaessasi tarkistelet jostain oikeita lauserakenteita yms. ollessasi epävarma, jäävät ne varmasti enemmin tai myöhemmin mieleen. Tsemppiä :)

  ReplyDelete
 8. ou mai gaad! kirjota vaan englanniks! ja ei sun tarvii välittää siitä miten täydellisesti sitä kirjotat! enkun kieliset kirjotusvirheet on ihan anteeksi annettavia :D ja hei, ei edes kaikki suomalaisetkaa osaa kirjottaa täydellistä suomee :P

  ReplyDelete
 9. No mut hei, tän perusteella ainakin saa sellasen kuvan, että sä oikeesti yrität oppia paremmin englantia ja rohkeesti väännät sitä blogiin että pisteet siitä! Varmaan, jos saisit jonkun auttamaan kieliopin kanssa tai pystyisit tarkastamaan lauserakenteita kirjottaessa, niinkuin joku jo ehdottikin niin jäis paremmin päähän :) ja kyllä sun englanti on ymmärrettävämpää ku pari vuotta sitten!

  ReplyDelete
 10. !! Kiitos kommenteista!! <33

  ReplyDelete

Blog Archive